Despre noi

Asociația Uman implementează proiectul „Green Generation”

În acord cu misiunea noastră de dezvoltare armonioasă a comunităților rurale, reducerea decalajelor economico-sociale și asigurarea unui nivel de trai comparabil cu cel din mediul urban, Asociația Uman participă la implementarea proiectului „Green Generation”.
„Proiect finanțat din Fondul pentru mediu, prin Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului vizând educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului”, Contract de finanțare nerambursabilă Nr. 549/H/16.05.2024

Programul de finanțare: Programul vizând educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului
Beneficiarul proiectului: Asociația Uman
Partener: Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ighiu (P1) și Școala Gimnazială ”Decebal” Cricău (P2)

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la data semnării Contractului de finanțare.
Valoarea totală a proiectului este de 499.975,00 lei.
Valoarea cofinanțării este de 0 lei.
Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 499.975,00 lei.
Locație de implementare: Comuna Cricău și Comuna Ighiu, Județul Alba

Scopul proiectului: Scopul proiectului este de a dezvolta o generație educată și implicată în rezolvarea problemelor de mediu – Green Generation.

Obiectiv general:

Dezvoltarea și implementare a 12 campanii de educație și conștientizare cu privire la problemele de mediu, într-un interval de 18 luni, pentru minim 504 tineri cu vârsta între 6 și 18 ani, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ighiu (P1) și Școala Gimnazială ”Decebal” Cricău (P2), pentru a-i încuraja să adopte un comportament mai responsabil față de mediul înconjurător.

Obiective specifice:

OS1. Elaborarea, diseminarea și aplicarea de către parteneri pe toată durata implementării proiectului a unui Manual de proceduri de management pentru proiectul Green Generation care să cuprindă proceduri clare și detaliate în ceea ce privește comunicarea internă și externă, monitorizarea și evaluarea, managementul resurselor umane, managementul riscurilor, managementul financiar-avansul și mecanismul de decontare și managementul calității, derularea achizițiilor.

OS2. Planificarea, organizarea, implementarea și raportarea a 12 campanii de educație și conștientizare în domeniul mediului, cu durata de implementare de minim 1 lună-maxim 2 luni, într-o perioadă de 18 luni, luând în considerare perioadele cu intensitate redusă a activităților școlare, sărbători și perioadele de vacanță.

OS3. Elaborarea și actualizarea lunară a unui Plan de activități pentru organizarea, desfășurarea și raportarea Campaniilor de educație și conștientizare, care să includă întâlniri de lucru cu experții partenerilor, planificarea detaliată a temei, activităților, participanților, duratei, responsabililor, resurselor etc.

OS4. Informarea și promovarea în scopul implicării a 504 tineri cu vârsta între 6 și 18 ani în activitățile proiectului, inclusiv prin intermediul website-ului, rețelelor de socializare și discuțiilor formale și informale cu părinții și participanții.

OS5. Recrutarea Grupului Țintă (504 tineri cu vârsta între 6 și 18 ani) în 18 luni, prin obținerea acordului părinților pentru participarea la activitățile proiectului, obținerea acordului de prelucrare a datelor cu caracter personal și întocmirea fișelor de participare cu informații relevante.

OS6. Participarea în 18 luni a minim 504 tineri cu vârsta între 6 și 18 ani în cadrul celor 12 campanii de educație și conștientizare, cu minim 42 de tineri implicați în fiecare campanie.

OS7. Derularea celor 12 campanii de educație și conștientizare, în 18 luni, care să includă activități teoretice, activități practice (dacă este cazul), 12 excursii de educație și conștientizare, precum și activități post-implementare ale campaniilor.

OS8. Minim 504 tineri, cu vârsta între 6 și 18 ani vor dobândi, pe o perioadă de 18 luni, obțin competențe practice în montarea, programarea și utilizarea Robotului – echipamentul inovativ și sustenabil didactic – glisor deșeuri și vor corela competențele practice cu cele teoretice privind principiile de dezvoltare durabilă, reducerea emisiilor de carbon și sustenabilitatea activităților de zi cu zi.

OS9. Monitorizarea și evaluarea creșterii gradului de educație și conștientizare a minim 504 tineri cu privire la problemele de mediu, în urma desfășurării celor 12 campanii de educație și conștientizare în domeniul mediului, în 18 luni.

Activitățile proiectului:

  • Activitatea 1. Managementul proiectului (Lunile 1-18)
  • Activitatea 2. Campanii de educație și conștientizare (Lunile 1-18)

Grup țintă:

Grupul țintă (GT) total al proiectului este format din minim 504 tineri cu vârsta între 6 şi 18 ani direct sprijiniți în cadrul proiectului, membrii grupului țintă vor fi elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Ighiu (P1) și Școlii Gimnaziale „Decebal” Cricău (P2).

Rezultatele asumate:

  1. Rezultatul 1  – 1 Plan de implementare realizat și actualizat lunar,
  2. Rezultatul 2 – 1 Manual de proceduri de management realizat și implementat (comunicarea internă și externă, monitorizarea și evaluarea, managementul resurselor umane, managementul riscurilor, managementul financiar, mecanismul de decontare și managementul calității, achiziții),
  3. Rezultatul 3 – minim 504 părinți și participanți informați în scopul implicării în activitățile proiectului a GT,
  4. Rezultatul 4 – minim 504 tineri cu vârsta între 6 și 18 ani recrutați,
  5. Rezultatul 5 – 12 campanii de educație și conștientizare cu minim 504 participanți (minim 42/campanie),
  6. Rezultatul 6 – 12 probleme de mediu vizate prin campaniile de educație și conștientizare,
  7. Rezultatul 7 – 12 excursii de informare și conștientizare,
  8. Rezultatul 8 – 504 membrii GT instruiți privind montarea, programarea și utilizarea Robotului – echipamentul inovativ și sustenabil didactic – glisor deșeuri,
  9. Rezultatul 9 – 504 chestionare pre și post-campanie aplicate pentru monitorizarea și evaluarea educației și conștientizării în domeniul mediului.


DATE CONTACT:
Asociația Uman
0756585150